keskiviikko 17. joulukuuta 2014

17. luukku - nekut.

Keittiöhommat kiinnostivat minua jo lapsena ja onnekseni sainkin hyvin vapaasti sotkea leipoa ja kokeilla lapsuudenkotini keittiössä kaikkea mitä mieleen juolahti. Nekkuja en saanut tehdä. Tulikuuman ja tahmean nekkutaikinan kanssa läträäminen olisi ilmeisesti ollut äidilleni liikaa. Nyt jokunen vuosi eteenpäin kun halusin taas kokeilla nekkutaikinan valmistusta, ymmärsin, miksi näiden valmistus oli minulta lapsena kielletty.  


n. 50kpl
2dl kermaa
2dl sokeria
2dl siirappia
nokare voita
(1½dl pähkinärouhetta)

Keitä kermaa, sokeria ja siirappia koko ajan sekoittaen 15-25min. Pidä vierellä lasi kylmää vettä, jotta voit seurata, milloin taikina on sopivaa: tipauta pisara nekkutaikinaa kylmään veteen, kun taikina ei liukene veteen vaan pysyy kiinteänä pisarana/on muotoiltavissa, on nekkutaikina valmista. Mitä kauemmin/voimakkaammalla lämmöllä keität, sitä kovempia nekuista tulee. Kun nekkumassa on sopivaa, siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi (sekä pähkinärouhe). Kaada taikina pieniin annosvuokiin



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti