tiistai 2. joulukuuta 2014

2. luukku - taatelikakku

Kun olin pieni, mummulassa oli aina tarjolla taatelikakkua. En siitä koskaan erityisemmin välittänyt. Nyt muutama vuosi eteenpäin taatelikakkukin maistuu jo ihanalta. Se sopii myös hyvin jouluherkuksi.

Tässä ohjeessa taatelit pehmennetään keittämällä niitä hetki kahvissa. Kahvi antoi taikinaan kivan säväyksen, muttei kuitenkaan maistu valmiissa kakussa voimakkaana.


200g pehmeitä taateleita
2dl vahvaa kahvia
2dl sokeria
200g voita
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
½tl kardemummaa

(voita & korppujauhoja)

Hienonna taatelit. Laita kahvi, taatelit ja sokeri isoon teräskattilaan, keitä n. 10-15min. Soseuta. Paloittele voi taateliseoksen joukkoon ja sekoittele, kunnes rasva on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon loput ainekset. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60min. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti