sunnuntai 2. elokuuta 2015

sitruunainen pesto.

Basilikaa on tullut tänä vuonna reilusti. Ollaan napsittu lehtiä salaatteihin ja muihin ruokiin, mutta koska yrttiä on niin paljon, haluaisin myös säilöä sitä jotenkin. Eilen tein sitruunaista pestoa ja siitä tulikin tosi hyvää. Pinjansiementen sijaan käytin tässä pestossa cashewpähkinöitä. Osan pestosta laitoin pakkaseen, samalla tavalla kuin kotitekoiset vauvanruuat aikanaan: jääpalamuoteilla saa pakastettua käteviä annospaloja.


1dl cashewpähkinöitä 
reilu ½l basilikan lehtiä (käytin puolet tavallista ja puolet sitruunabasilikaa)
½ sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa
1,5dl parmesania raastettuna
1-2dl öliiviöljyä

Hienonna pähkinät blenderissä. Lisää muut ainekset öljyä lukuunottamatta, surauta muutaman kerran. Lisää lopuksi öljy pienissä erissä, kunnes koostumuksesta tulee mieleinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti