lauantai 12. joulukuuta 2015

12. - appelsiini-persimonhillo.

Appelsiini-persimonhillo sopii hyvin vaikka lahjaksi tai joulun juustopöytään.


½dl vettä
4-5 appelsiinia
1 appelsiinin kuoriraaste
2 persimonia
2 porkkanaa
n. 2cm pala inkivääriä
kanelitanko
vaniljatanko (tai 2tl vaniljasokeria)

1kg hillosokeria

Kuori ja paloittele appelsiinit (ota talteen yhden appelsiinin kuoriraaste), persimonit sekä porkkanat. Porkkanoista kannattaa leikata ohuehkoja siivuja, jotta ne kypsyvät nopeammin. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Lisää kaikki hillon ainekset kattilaan ja annan kiehua noin 20min, kunnes hedelmät ja porkkanat ovat pehmeitä. Poista kaneli- sekä vaniljatanko ja kuori vaahto hillon pinnalta. Soseuta ja jaa puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti