torstai 3. joulukuuta 2015

3. - kotijuusto

Viime jouluna tein kotijuustoa. Juustosta tuli ihan naurettavan ruma, mutta hyvänmakuinen. Miksenhän saa tehtyä kotijuustoa useammin? Juustonvalmistuksesta jääneen heran säilöin pakkaseen puolen litran erissä ja hyödynsin myöhemmin sämpylöiden valmistuksessa.


kotijuusto

3 l maitoa
1 l piimää
3 kananmunaa
suolaa

Kaada maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita piimä ja kananmunat. Kun maito kiehuu, kaada piimä-munaseos joukkoon. Kuumenna seosta, kunnes se pulpahtaa ja siirrä kattila pois levyltä. Anna massan seistä kannella peitettynä noin 1h, jonka jälkeen heran pitäisi olla noussut pintaan. Nostele juustomassa kattilasta reikäkauhalla kulhoon. Suolaa juustomassa (suolaa saa laittaa melko runsaasti, jotta se maistuu valmiissa juustossa). Nostele massa sideharsolla vuorattuun juustomuottiin/siivilään. Aseta paino muotin päälle ja anna juuston valua jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti