torstai 8. joulukuuta 2016

granaattiomena-valkosuklaapavlovat.

alkuperäinen ohje tuli vastaan Makeanhimo-blogissa

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa
200g (maustettua vanilja)rahkaa
(sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan)
n. 70 g valkosuklaata
1 granaattiomenan siemenet


Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. 

Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeria vähitellen vaahdon joukkoon, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Vaahto on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
Pursota marenki pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi. Tee marengeista hieman paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää pieni kuoppa täytettä varten. Paista marenkeja uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä hiukan, ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Rouhi valkosuklaa. Lisää rahkakermaa jäähtyneiden marenkien päälle. Ripottele päälle granaattiomenan siemeniä sekä valkosuklaarouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti