maanantai 12. joulukuuta 2016

uuniomenahillo.

Kiitokset syksyllä meille saapuneista omenalähetyksistä! Mm. tämmöistä uuniomenahilloa tuli tehtyä. Minä valmistin hillon kypsyttämällä omenoita ensin uunissa, jonka jälkeen siirsin omenat vielä kattilaan, soseutin ja lisäsin sokerin. Vieläkin vähemmillä työvaiheilla omenahillon voisi varmaankin valmistaa sekoittamalla kaikki ainekset uunipadassa, kypsytämällä ja sitten soseuttamalla omenat suoraan padassa (tai uunivuoassa).


n. 2kg omenalohkoja
4-5 kanelitankoa
1 vaniljatanko
1kg hillosokeria

Poista puhdistetuista omenoista siemenkodat ja lohko omenat uunipellille. Lisää lohkojen joukkoon muutama kanelitanko sekä halkaistu vaniljatanko, josta on rapsutettu siemenet omenoiden sekaan. Kypsytä omenoita 150 asteessa noin tunnin ajan. Siirrä omenat kattilaan (poista tässä välissä kaneli- sekä vaniljatangot), soseuta ja sekoita joukkoon hillosokeri. Kypsytä hilloa vielä noin 10min. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti